ÖVERNATTNINGSTUR

 

Vi tar emot er i vår gamla lanthandel, presenterar oss för varandra, kontrollerar att ni har tillräckligt varm klädsel (vi har kläder att låna ut), berättar om turen och rutiner för hundspannet.

Vi startar senare på dagen än vad vi gör på de andra turerna. Starten går som vanligt från gården, några sitter i storsläden och några kan köra ett eget spann, ni kan turas om att åka/kör. Vi åker iväg genom vinterlandskapet, stannar och gör en paus så hundarna får vila och vi får något varmt i oss. Är ni hos oss tidigt på året så kan det hända att vi får köra i mörker, är månen framme så blir det en härlig månskenstur med långa vackra skuggor från träden. Lyser månen med sin frånvaro så plockar vi fram våra pannlampor så vi kan följa hundarnas arbete och se spåret framför oss. När vi kommer fram till eldpallkojan eller tältkåtan så besiktar vi hundarnas hälsa samt matar dem. Vi gör i ordning bäddarna för natten med renskinn och våra sovsäckar. På elden helsteker vi fläskfilé och bakar potatis, till potatisen har vi kryddsmör, vi äter en rotröra tillagad i förväg. Några föredrar ett gott vin till maten och andra vill ha en läsk eller ett glas mjölk.

Under natten turas vi om att elda (jag brukar vara den som eldar under vargtimmarna)!

På morgonen blir det frukost och förberedelser inför dagens återfärd.

Väl tillbaka så besiktar vi hundarnas hälsa och tassar, selar av och låter dom gå ner till sina kojor. Dom är då rejält trötta och längtar efter sina sovplatser.

Vi avslutar med en lunch på kolbullar, dricka och kaffe samt eftersnack i lanthandelsmuseume

 

  

Information och pris

Arrangemang

Hundspann/övernattning     

Arrangörens benämning

Övernattningstur

Arrangör

Finnskogsupplevelser

Säsong

Under snöperioden 

Restid 

2 dagar

Deltagare

1 - 7

Normalpris/vuxen

SEK 2700

Ingår i priset

Besök i museilanthandel, helpension med övernattning i koja eller tältkåta, hundspann där man åker i en storsläde som dras av 10 hundar eller kör ett litet spann bestående av fyra hundar.

Egen utrustning

Sovsäck

Boende

Ockelbo.

Förkunskaper

Inga